Міжнародний рух Flying Bag

“Чому ми маємо мінятися рюкзаками? Тому що ми діти, ми любимо дарувати і отримувати подарунки і нас дуууже багато. Діти є всюди, поглянь скільки нас навколо :-)”

- Кіра Сухобойченко

Міжнародний рух Flying Bag/Плецак Латайонци

Ти хочеш подружитись із юнаками та дівчатами з-за кордону? Долучись одним із перших до нового Міжнародного руху Flying Bag. Прийми участь сам і залучи до нього своїх одноліток. Шановні батьки, вашим дітям буде приємно разом із вами провести цікаво час. Високоповажні вчителі і керівники освіти - ваші учні отримають чудову нагоду розширити географію свого спілкування. Залучіть до цього руху і партнерські школи з інших регіонів і ви побачите не одну пару усміхнених очей у вашій школі!

Ідея міжнародного руху Плецак Латайонци/Flying Bag полягає у тому, щоб діти між собою почали спілкуватись, дарувати, висилаючи один одному рюкзаки зі шкільним обладнанням та іншими цікавими предметами повсякденного шкільного життя. Згодом, налагодити гуманітарну допомогу шкільними речами тим дітям, хто потребує перебуваючи у складних життєвих обставинах. Тільки в Україні, наприклад, дітей-переселенців є 230 тисяч.

Розвиток проекту передбачається у декілька етапів:

1 етап - налагодження знайомств між школярами через відео запис “Мій рюкзак і все що в ньому є” на рідній чи іноземній мові. Перевагами цього етапу є: нові знайомства школярів, флеш-моб відеозаписів, пізнавальна інформація про особливості шкільних приладь школярів різних країн, вдосконалення спілкування на іноземних мовах

2 етап - залучення батьків, спонукання до започаткування обміну шкільним приладдям та рюкзаками. Перевагами цього етапу є: залучення батьків до інтересів дітей, спільній роботі зі своїми дітьми шкільного віку, а саме: допомога у зйомці відео роликів, допомога у відправці та отриманні подарунків

3 етап - залучення виробників шкільного обладнання, меценатів, для підтримки гуманітарного напрямку - забезпечення діток із малозабезпечених сімей та тих, перебувають в складних життєвих обставинах рюкзаками, шкільним приладдям та інвентарем Перевагами цього етапу є: гуманітарна, меценатська складова, гуманітарна допомога у вигляді шкільного набору предметів та рюкзака та власне увага від дорослих до дітей, від однолітків до однолітків.

Щоб взяти участь в русі потрібно:

1. Записати відео свого рюкзака і всього, що є в ньому.

2. Відео виставити у себе в ютубі.

3. Посилання з ютуба розмістити в групі https://www.facebook.com/flyingbag.org/

На першому етапі відео будуть показані школярам у Варшаві. Діти виберуть, хто з ким хоче зав’язати спілкування, можливо, хто кому відправить рюкзак зі шкільним обладнанням. Також будуть проводитися зустрічі онлайн між школярами Польщі - України.

Відпрацьована модель взаємодії буде перенесена на інші країни.

По мірі появи меценатів, партнерів, спонсорів буде формуватися список дітей, яким в радість буде отримати в подарунок те, що вони і їх батьки не можуть придбати самостійно.

******

Засновником руху Плецак Латайонци/ Flying Bag є Кіра Сухобойченко.

10-річну кримчанку Кіру Сухобойченко визнали однією з переможниць конкурсу дитячих стартапів у Польщі за винахід «Летючий рюкзак». Кіра винайшла цікавий спосіб, як зробити шкільний рюкзак для учня більш легким. Для цього потрібно наповнити нижню частину рюкзака гелієм (або іншим подібним газом), який і зробить ранець легким і зручним для використання. Кіра Сухобойченко - родом із Криму. Зараз живе у Польщіі. Дівчинка відвідує українську школу імені Дмитра Павличка "Материнка" у Варшаві. А також навчається у польській загальноосвітній.

http://www.dzieciakistartupy.pl/zgloszenie/112

Інформаційний спонсор: Fundacja Media IC, Warshawa.

Партнери: Harambi Foundation (Польща - Африка), Zaoczna Policealna Szkoła Zawodowa Logos (Польща), Школа "Материнка" ім. Д.Павличка у Варшаві, Товариство Приятелів України (Польща).

Інформаційний партнер в Україні - Незалежна Медіа Профспілка України http://nmpu.org/

ГО “Аналітичний центр розвитку міста “ЗЕОН”.

Медійні партнери: портал “Здолбунів CITY http://zdolbunivcity.net/ ”

Кiлькiсть переглядiв: 636

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.